"Afera ne uzima nit donosi glasove"

"Ne verujemo da je slučaj Lazarević namerno otvoren u kampanji, ne žalimo se na tajming", kaže funkcionerka SPS Dijana Vukomanović.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2014.

10:19

Default images

Ona je u "Kažiprstu" navela da je to mučna tema, koja visi u vazduhu već četiri godine i da je dobro da se konačno završi.

"Iz naših redova se niko nije žalio na otvaranje tog slučaja o kome se godinama piše, i to ne samo u tabloidima. Mislimo da slučaj nije instrumentalizovan, kao ni da će nama odneti glasove, niti da će doneti glasove nekom drugom", kaže Vukomanovićeva.

Funkcionerka SPS smatra da je za ceo slučaj ključna rečenica premijera i lidera SPS Ivice Dačića, koji je rekao da bi, kada se priča završi i kada budu uhapšeni Šarić i njegovi saradnici, drugi trebalo da se zabrinu.

Na pitanje zašto ranije nije završena ta priča, Vukomanovićeva navodi da je u pitanju internacionalni poduhvat i da to nije nešto što je započeto, niti će biti završeno u ovoj izbornoj kampanji.

"Za nas je važno to što institucije reaguju, počela su saslušanja. Što se nas tiče, ne možemo da nagađamo šta će se otkriti, ne možemo da garantujemo ni za koga, svako snosi odgovornost za svoji javni rad", rekla je ona dodajući da SPS u kampanji pre svega priča o socijalnim temama.

Vukomanovićeva nije želela da komentarište to što je inspektor Bogdan Pušić javno rekao da je bivši šef Dačićevog kabineta Branko Lazarević u policiji rekao da ga je lider SPS upoznao sa Mišom Bananom.

"Nemam informacije o tim svedočenjima, niti od Dačića, niti od nekog iz partije, niti iz MUP. Postoje pravila službe, ne bih ulazila u to da li inspektor koji je u tom slučaju treba da izlazi u javnost sa informacijama ili poluinformacijama. Sigurno i inspektori imaju neki kodeks. Dačić je zamolio da ne komentarišemo slučaj, da pustimo nadležne organe da rade svoj posao. Mislimo da je to i najveći doprinos. Nema nikakve opstrukcije, niti je iko tražio neko pomeranje, niti se iko žalio“, rekla je ona.

Ona je odbacila i poređenja Dačića sa bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, koje su pojedinci iznosili u javnosti.

"Dačić svojim životom ne daje povoda za takve insinuacije. Dačić nije bogat čovek, a svi koji su u one 24 sporne privatizacije su mnogo veći kandidati za takva poređenja", kaže ona.

Govoreći o izbornoj kampanji i napadima na SPS, Vukomanovićeva je rekla da su u pitanju najčešće bivše članice DOS-a, koje su ostale bez konkretne politike i rezultata, nakon što su deceniju na vlasti potrošile bez spektakularnih rezultata.

"Bacaju verbalne petarde u pokušaju da ostanu u fokusu i zadrže birače evociranjem uspomena na devedesete. To je prošlost, sada treba tražiti odgovornost za ono što nije urađeno u periodu od 2000. do 2012. godine", kaže ona.

Ona ističe da je radnička klasa razbijena, da nije jasna uloga sindikata i da će se koalicija oko SPS i dalje zalagati da sačuva svako radno mesto.

"Neposredno pred kampanju tema je bio predlog zakona o radu. Mi ćemo biti kočničari neoliberalnih reformi. Želimo da svako radno mesto bude zadržano po svaku cenu", rekla je Dijana Vukomanović.

Ističući da je SPS svoju cenu platio i da je posle podrške od sedam odsto, sa kojom je ušla u vlast sa Tadićem, više nego udvostručila rezultat.

"Naravno, uvek ima propusta", priznala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: