"Uz zakletvu prelepljen grb Kosova"

Krstimir Pantić rekao je FoNetu da su na papiru sa zakletvom, koji sinoć nije hteo da potpiše, prelepljeni belim papirom grb Kosova i natpis Kosovo Republika.

Izvor: B92, FoNet

Nedelja, 12.01.2014.

14:05

Default images

Naime, Pantić, koji je izabran za predsednika opštine Severna Mitrovica, ovim postupkom, praktično, nije verifikovao svoj mandat , što može da izazove raspisivanje novih izbora za gradonačelnika severne Mitrovice.

Kako FoNet saznaje, uslov za prisustvo konstitutivnoj sednici srpskih odbornika bio je da na dokumentu sa tekstom zakletve nema obeležja Kosova, a albanskih - da u sali nema srpskih obeležja.

Pantić je u subotu podneo neopozivu ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju uz obrazloženje da "ne želi da svojim delovanjem nanosi štetu Vladi Srbije i građanima Srbije". Pantić je tom prilikom optužio Olivera Ivanovića da u dogovoru sa Albancima ne želi da učestvuje u konstituisanju Skupština opština na severu Kosova, nakon čega je predsednik Građanske inicijative SDP odbacio optužbe. On je tada rekao: "Apsolutno sam za to da se konstituišemo i da počnemo da radimo, što znači da je potpuna glupost da ja tražim vanredne izbore ili uvođenje privremenih mera. Ko bi pametan bio za ponovljene izbore u ovakvoj situaciji".

Podsetimo, Ivanović je danas izjavio da Severnoj Mitrovici ne preti kriza, ali da je važno naći rešenje za gradonačelnika ovog grada.

Na severu Kosova održane su sinoć svečane sednice na kojima su odbornici i većina gradonačelnika potpisali svečane izjave i stupili na dužnost.

Osim Pantića, na konstitutivnoj sednici zakletvu nije htelo da potpiše još dvoje odbornika Građanske iniciajtive "Srpska".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: