Protest protiv Erdogana: Svi lopovi

Desetine hiljada Turaka protestovali su danas na ulicama Ankare protiv vlade premijera Redžepa Tajipa Erdogana, koja je već uzdrmana zbog istrage o korupciji.

Izvor: B92

Subota, 11.01.2014.

14:06

Default images

Erdogana, koji se vratio u zemlju posle višednevne turneje po Aziji, na Trgu Sihije dočekalo je oko 20.000 demonstranata, koji su uzvikivali "revolucija će počistiti smeće" i "svi su oni lopovi".

Neki od učesnika protesta delili su okupljenima lažne dolare sa Erdoganovom slikom, preneo je AFP.

Korupcionaški skandal u Turskoj izbio je sredinom decembra, kada je uhapšen veliki broj poslovnih ljudi bliskih turskoj vladi, uključujući sinove trojice ministara.

Ministri su smesta podneli ostavke, a Erdogan je narednih dana smenio polovinu svog kabineta.

Turski premijer je rekao da politička kriza predstavlja zaveru protiv budućnosti i stabilnosti zemlje i optužio je "neke struje u inostranstvu" da kuju zaveru da ga svrgnu s vlasti.

Erdogan je ranije rekao da iza kampanje protiv njega stoji pokret "Gulen" islamskog teoretičara Fetulaha Gulena, koji živi u samonametnutom egzilu u SAD od 1999. godine i čiji sledbenici se nalaze na visokim položajima u turskom sudstvu i policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: