Pljušte ostavke turskih ministara

Nakon ostavke turskog ministra unutrašnjih poslova i ministri ekonomije i životne sredine ponudili ostavke zbog korupcionaške afere u kojoj je uhapšeno 24.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 25.12.2013.

08:49

Default images

U akciji hapšenja privedeni su sinovi ministara unutrašnjih poslova i ekonomije i oni se, zajedno sa ostalima, terete za korupciju.

Kako prenosi BBC, ministar ekonomije Zafer Čaglajan osudio je hapšena u okviru velike istrage o korupciji, nazvavši je "prostačkom operacijom".

Posle Čaglajana, ostavku na ministarsku funkciju i poslaničko mesto dao je i ministar za životnu sredinu Erdogan Bajraktar, čiji je sin bio na kratko u pritvoru.

"Podnosim ostavku na mesto ministra i skupštinskog poslanika", rekao je Bajraktar za privatnu televiziju NTV i dodao da ostavku treba da podnese i premijer Erdogan, javio je AFP.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan je čak zapretio da će biti "lomljenja ruku" protivnicima koji ova hapšenja žele da iskoriste kako bi potkopali njegovu vlast.

On je i prilikom samog hapšenja kazao da je taj skandal mutna međunarodna zavera protiv njegove vlade. Međutim, nadležni organi su ipak sproveli čistku i u policijskim redovima.

Dvadesetčetvoro ljudi, među kojima su i sinovi ministara unutrašnjih poslova i ekonomije, kao i sin direktora državne Halkbanke, uhapšeni su i optuženi da su primali i podsticali na davanje mita. Turska štampa piše da je policija zaplenila milione dolara, skrivene u kutijama za cipele u kući direktora banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: