Meksiko:Ukraden radioaktivni kamion

U blizini Meksiko Sitija u ponedeljak ujutro ukraden je kamion koji je nosio medicinski radioaktivni materijal, javlja BBC.

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2013.

11:34

Default images

Meksičke vlasti javile su Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) da je u trenutku krađe, koja se dogodila u ponedeljak, kamion nosio tovar "opasne radioaktivne supstance", koja se koristi pri lečenju tumora, iz bolnice ka centru za rizičan otpad.

Meksička Komisija za nuklearnu bezbednost saopštila je da je u trenutku krađe taj toksični otpad bio dobro zapečaćen, ali je i napomenula da ne zna u kakvom je stanju sada taj otpad, kao i da bi bilo veoma rizično za svakoga ko pokuša da skine tu zaštitu ili je slučajno ošteti, prenosi BBC.

Lokalni mediji izveštavaju da je kamion, nosivosti 2,5 t, marke "folcvagen vorker", ukraden na benzinskoj pumpi u mestu Tepojako, na obodima glavnog grada Meksika u ponedeljak ujutro.

Meksička policija, prema navodima BBC-ja, trenutno pokušava da uđe u trag ukradenom kamionu i opasnom tovaru, a zbog moguće opasnosti izdato je i saopštenje za javnost o celom ovom slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: