"Do 12h glasalo 7,1 odsto birača"

Centralna izborna komisija Kosova saopštila da je do 12 časova na ponovljenim izborima na severu Mitrovice glasalo 7,1 odsto od ukupno oko 23.000 birača.

Izvor: B92

Nedelja, 17.11.2013.

14:52

Default images

"Prema informacijama Opštinske izborne komisije izlazak glasača u tri izborna centra u severnoj Mitrovici je 1.660 glasača ili 7,1 odsto od ukupnog broja upisanih", rekla je predsednica CIK-a Valjdete Daka.

Daka je rekla da do 12 časova nije zabeležen nijedan incident na izborima.

Prištinska agencija Telegrafi je prenela izjavu državnog tužioca Kosova Laure Pulja, koja je zadužena za izborni proces na Kosovu, da je kosovska policija iz blizine biračkih mesta udaljila ljude koji su se predstavljali kao pripadnici civilne zaštite.

Ona je ponovila da je Državno tužilaštvo Kosova odredilo dvojicu tužilaca da prate izborni proces i da zajedno sa policijom preduzmu mere u slučaju da bude incidenata.

Među dežurnim tužiocima su i tužioci Euleksa.

Izbori u tri glasačka centra na severu Mitrovice se ponavljaju zbog toga što su 3. novembra nepoznati ljudi upali na biračka mesta i porazbijali glasačke kutije posle čega je glasanje prekinuto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: