"Pobeda Srbije i Srba na Kosovu"

Kandidat za gradonačelnika severne Mitrovice GI "Srpska" Krstimir Pantić izrazio zadovoljstvo velikim odzivom birača, ocenivši da je pobedila država Srbija.

Izvor: B92

Nedelja, 17.11.2013.

09:53

Default images

"Građanska inicijativa Srpska s ponosom može da saopšti da su danas pobedili država Srbija, Vlada Srbije i srpski narod na Kosovu i Metohiji", naglasio je on na konferenciji za štampu, dodavši da očekuje pobedu "Srpske".

Pantić je kazao da je odziv birača, prema saznanjima "Srpske", do 13 sati iznosio 12,99 odsto, odnosno da je na birališta izašlo 3.039 građana.

"Prema našim podacima, do sada je na brialište izašao veliki broj građana koji je time pokazao privrženost državi Sbriji, rešenost da ostane i podržava vladu i politiku Vlade Srbije. Ponosni smo na građane Kosovske Mitrovice koji su se, mimo naših očekivanja, odazvali i masovno odlaze na izborna mesta. Sigurni smo da ćemo slaviti pobedu, da će „Srpska“ odneti ubedljivu pobedu", poručio je on.

Odziv birača do 13 časova u osnovnoj školi "Sveti Sava" iznosio je 12,2 odsto, odnosno glasalo je 1.749 građana, u Tehničkoj školi izašlo je 1.103 građana, odnosno 13,9 odsto, a u Medicinskoj školi 187 birača, odnosno 16,4 odsto.

Ukupno, na birališta u sva tri biračka centra izašlo je 3.039 građana, što je 12,99 odsto biračkog tela.

Na izborima 3.novembra, koji su prekinuti i poništeni zbog incidenta, do 13 časova glasalo je svega 300 ljudi.

"Ukoliko posmatramo rezultate izlaznosti danas i 3.novembra, vidi se da je to ogroman porast broja izašlih. Rezultat izlaznosti je vrlo jasna politika vlade i jasne poruke koje su upućene nakon nemilih događaja. Građani su još jednom poslušali vladu, a oni koji su 3.novembra izazivali incidente dobili su vrlo jasnu poruku", kazao je Pantić.

Prema njegovim rečima, danas je bilo samo sporadičnih pokušaja ometanja izbornog procesa.

On je izrazio očekivanje da će u popodnevnim satima izlaznost biti još masovnija i da će dostići makar broj glasača koji su izašli na birališta na prošlim predsedničkim izborima.

"Samo na ovakav nacicn ćemo moći da ostvarimo naše državne i nacionalne interese, sačuvamo naš grad i narod na ovim teritorijama i ostvarimo cilj da centar Zajednice srpskih opština bude u Kosovskoj Mitrovici", kazao je Pantić.

On je negirao glasine koje se šire Mitrovicom da su pretučena dva radnika preduzeća "Standard".

"Protivnici izbora ne biraju ni nači, ni metode da ospore legitimitet izbora. Ne sumnjam da će do kraja dana pokušati da iznesu još par neistina, kako bi uneli pometnju među građane, što im neće uspeti, kao što nije ni bojkot", poručio je Pantić.

On je sa novinarima otišao do bolnice da se uvere da nije istinita priča da je njegovo obezbeđenje pretuklo dva radnika.

Kandidat GI Srpska za gradonačelnika Severne Mitrovice Krstimir Pantić izjavio je ranije danas da je siguran da će danas biti izabran gradonačelnik i opštinsko rukovodstvo.

Pošto je u 8.50 sati glasao u Medicinskoj školi u Kosovskoj Mitrovici, Pantić je rekao novinarima da, za razliku od 3. novembra, danas imamo prilično regularan tok glasanja, što ga raduje.

“Raduje me i činjenica da građani u prilično velikom broju izlaze na biračka mesta. Atmosfera je potpuno drugačija nego 3. novembra, nema nikakvih nesporazuma do sada, koliko vidim na glasačkim mestima glasanje se odvija normalno i to je za svaku pohvalu", rekao je Pantić.

Nadam se da će nakon današnjih izbora biti izabrani legalni i legitimni predstavnici naših građana, rekao je Pantić i dodao da je, s obzirom na dosadašnji odziv, siguran da neće biti drugog kruga.

On je istakao da ovi izbori ni na koji način ne znače priznavanje kosovske nezavisnosti, već samo legalizaciju naših institucija koje su i do sada postojale.

Koristim priliku da još jednom pozovem građane da što masovnije izađu na birališta kako bi smo dobili legitimne predstavnike jer će oni na najbolji mogući način moći da štite interese Srba na KiM ne samo u Mitrovici već svih Srba u pokrajini", kazao je kandidat Srpske za gradonačelnika Mitrovice.

On je podsetio da je briselskim sporazumom predviđeno da Zajednica srpskih opština bude u Kosovskoj Mitrovici, da to bude cenatr okupljanja svih Srbga koji žive na KiM i da se zato iskreno nada da će građani masovno izaći na birališta.

Ovo što smo videli u prva dva sata glasanja je ohrabrujuće i nadam se da će tako biti do kraja dana. Ja sam siguran da će odziv biti približno jednak odzivu koji su građani imali kada smo održavali predsedničke i parlamentarne izbore prošle godine kada su se birali poslanici Narodne Skupštine Srbije i predsednik Republike", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: