Sreda, 30.10.2013.

14:15

Vučić Samarasu: Urađen dobar posao

Vicepremijer Aleksandar Vučić sastao se u Atini sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom, s kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Vučić je sa Samarasom razgovarao o uspostavljanju tešnje saradnje, kako u političkim tako i u ekonomskim odnosima, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Vlade.

Potpredsednik Vučić je pozvao premijera Samarasa da podstakne grčke privrednike na intenzivnija ulaganja u Srbiji.

Dva zvaničnika razmenila su mišljenje o krizi u obe zemlje. Vučić je čestitao Samarasu na uspešno sprovedenim reformama i najavio odlučnost Srbije da sprovede reforme i ojača srpsku privredu u narednim godinama.

"Čuo sam lepe stvari o vama i mogu da vidim da je urađen veoma dobar posao", istakao je vicepremijer Vučić, kako prenosi ANA.

Samaras je ukazao da se u Grčkoj čini sve kako bi se prevazišla kriza, naglasivši da se u tom cilju čine i mnoge žrtve.

"Sada svi očekuju opipljive rezultate", rekao je grčki premijer, koji je, takođe, podsetio na veoma dobre bilateralne odnose Srbije i Grčke.

Potpredsednik srpske Vlade zahvalio se na političkoj podršci koju Grčka pruža Srbiji, a premijer Grčke obećao podršku teritorijalnom integritetu i evropskim integracijama Srbije.

Vučić nastavlja jednodnevnu posetu Atini sastankom s predstavnicima najvećih grčkih kompanija.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je prethodno, prošlog vikenda, boravio u Abu Dabiju, gde je s princom prestolonaslednikom šeikom Mohamedom bin Zajedom razgovarao o daljem i bržem razvoju dobrih odnosa Srbije i UAE, posebno ekonomskih, koji se ogledaju i u početku rada nove nacionalne avio-kompanije Er Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

18 h

Podeli: