BG: Na 50 punktova kontrola vozača

Statistike su crne, ali je ove godine manje ljudi poginulo na putevima u Srbiji. Saobraćajna policija sinoć je u Beogradu na 50 punktova kontrolisala vozače.

Izvor: B92

Nedelja, 06.10.2013.

15:55

Default images

Oni koji su se sinoć zatekli u gradu nisu mogli da izbegnu alko test.

"Očekujemo da građani shvate da više nema šale, da smo krenuli sa represijom da nema više preventive. Imamo povećan broj vozača koji i dalje voze pod uticajem alkohola. Akcija je prvenstveno usmerena na vozače pod dejstvom alkohola, a li i drugi teški prekršaji. Uključena je operativa, uključene su interventne jedinice", kaže načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić.

Ako ste sinoć videli 50 saobraćajaca ispred stanice, nije u pitanju bio štrajk policije, već saobraćajci iz cele Srbije koji su sa operativcima i interventnim patrolama kontrolisali vozače u Beogradu.

U akciju koja je trajala od 2 do 6 sati bili su uključeni i presretači bez oznaka. Ovaj mladić, videvši punkt saobraćajaca pokušava da pobegne u rikverc, ali ga presretač vraća do patrole.

Ovakve akcije daju rezultate, jer je smanjen broj stradanja na našim putevima , u odnosu na prošlu godinu je manje poginulih , manje nezgoda i povređenih lica, tako da ćemo se nastaviti ovakve akcije i ovo će biti konstantno prioritet saobraćajne policije.

A bilo je i saobraćajnih nezgoda. U Ustaničkoj ulici povređene su dve osobe. Saobraćajna policija nastaviće sa sprovođenjem ovakvih akcija ne samo u Beogradu već i u svim gradovima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: