Uhapšen vlasnik "Matijevića"

Pripadnici UKP priveli osam osoba zbog sumnje da su oštetile Novi Sad za oko 1,3 miliona evra. Među njima su i Petar Matijević i Borislav Novaković.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 24.09.2013.

10:24

Default images

Među privedenima su i bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada i funkcioner DS Borislav Novaković, kao i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević, koji je uhapšen u svojoj kući. Privedene su i tri nekadašnje Novakovićeve saradnice iz Zavoda za izgradnju - Tatjana Gašović, Milana Sučević i Svetlana Bajić.

Osumnjičeni su i generalni direktor "Matijevića" Milan Jozanov i nekadašnji direktor "Aleksandar gradnje" i sadašnji direktor Regionalnog centra Novog Sada Rajfajzen banke Zoran Ćulum.

Tokom dana trajala je potraga za Vojislavom Gajićem, vlasnikom i direktorom firme "Aleksandar gradnja", koji je priveden nešto kasnije od ostalih.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je jutros u Novom Sadu uhapšeno nekoliko osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i poreska utaja u vezi sa građevinskim zemljištem, kojim su naneli štetu budžetu Novog Sada i Republike Srbije.

Kako saznajemo, ova lica su osumnjičena da su od 2007. do 2010. godine oštetili budžet grada Novog Sada i Republike Srbije za iznos od oko 1,3 miliona evra, a Industriji mesa "Matijević" pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 miliona evra i "Aleksandar gradnji" korist od oko 500.000 evra.

Matijević i njegovi saradnici terete se da su izvršili krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi i krivično delo poreske utaje.

B92 je stupio u kontakt i sa kompanijom "Matijević", u kojoj su nam rekli da nemaju komentar na ova dešavanja i da će se "možda oglasiti sutra".

Vučević: U hapšenjima nema mesta političkoj reakciji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas, povodom privođenja osmoro ljudi osumnjičenih da su oštetili budžet grada Novog Sada, da u tom događaju nema mesta reakciji političara, već da reč imaju istražni organi, tužilaštvo i sud.

Vučević je rekao Tanjugu da je najbitnije da se tačno utvrdi da li je budžet grada oštećen i da li su građani oštećeni.

"Nema mesta politici u ovoj priči ni sa jedne strane, niti treba stvarati euforiju sa jedne niti odgovarati svojsevrsnom histerijom sa druge strane. Treba prepustiti nadležnim organima da na miru urade svoj posao", rekao je Vučević.

On je naglasio da nije bitno kojoj političkoj opciji pripadaju osumnjičeni, već da je jedino važno da istražni organi i tužilaštvo utvrde da li postoje razlozi za podnošenje krivične prijave, odnosno da sudovi utvrde nečiju eventualnu odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: