Utorak, 27.08.2013.

07:19

NP: Tender za obrezivanje dečaka

Lokalna samouprava u Novom Pazaru raspisala je konkurs za javnu nabavku za uslugu obrezivanja 180 dečaka, koji danas ističe.

Izvor: Blic

Default images

Ovo je već treća godina da grad Novi Pazar i grupa "Prijatelji Sandžaka" iz Istanbula organizuju besplatan sunet za dečake slabijeg materijalnog stanja i svečanost povodom tog čina, piše Blic.

Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević pojašnjava da nema ničeg čudnog u tome što traže hirurga koji će po najpovoljnijoj ceni obaviti obred.

"Svake godine smo raspisivali javnu nabavku za obrezivanje socijalno ugroženih dečaka. Turci plaćaju veći deo, platili bi i hirurge, ali ne mogu hirurzi da dolaze iz Turske ovde", kaže Suljević.

Grad plaća sam obred suneta, a "Prijatelji Sandžaka" dodeljuju dečacima poklone, od tradicionalnog svečanog odela, do patika, slatkiša i bicikala

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

18 h

Podeli: