Dinkić Vučićev zamenik

Mlađan Dinkić na predlog Aleksandra Vučića ostaje da radi u Vladi Srbije kao zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izvor: B92

Nedelja, 25.08.2013.

11:30

Default images

Dinkića je na tu funkciju na današnjoj sednici Vlade predložio prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, koji će biti predsednik Komiteta, potvrđeno je za B92. Rešenje o imenovanju predsednika i zamenika predsednika Komiteta za saradnju sa UAE navodi se da su Vučić i Dinkić ovlašćeni da zastupaju interese Republike Srbije u saradnji sa UAE.

Vučić je danas ovu tačku lično stavio na dnevni red i objasnio ministrima da su Emiraćani izuzetno zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Dinkićem i da se oni vezuju za ljude, a ne za funkcije.

To međutim ne znači da će URS ostati u Vladi, već će Dinkić biti agnažovan kao pojedinac, jer je i do sada radio na poslovima dovođenja kompanija iz UAE u Srbiji.

Saradnja sa Emiratima je od strateškog značaja za Srbiju, jer se nakon uspostavljanja partnerstva izmedju Etihada i JAT-a, iz ove prijateljske
zemlje u narednom periodu očekuju ogromne investicije, a deo njih je upravo Dinkićev tim u velikoj meri već pripremio.

Vlada je jednoglasno prihvatilapredlog da Vučić i Dinkić budu ovlašceni da zajedno nastave da vode saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Vučić se inače danas na sednici GO SNS-a uahvalio URS-u na dovođenju nekih stranih kompanija u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: