Uhapšeno 25 članova "Anđela pakla"

Evropska policijska služba saopštila je da je španska policija uhapsila 25 članova i saradnika Motociklističkog kluba Anđeli pakla na Majorci.

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2013.

13:42

Default images

Španska žandarmerija i Nacionalna policija sprovela je rano jutros raciju i izvršila 31 koordinirani pretres kuća i uhapsila 25 pripadnika Anđela pakla na španskom ostrvu Majorka, gde su Anđeli pakla nedavno otvorili novu ispostavu uz podršku i zaštitu klubova iz Nemačke i Luksemburga.

Uhapšeni se sumnjiče za umešanost u nekoliko krivičnih dela, uključujući trgovinu drogom, ljudima, iznude, pranje novca i korupciju.

Obimna policijska operacija na Majorci, koja je uključila više od 200 policajaca, zasnovana je na dvoipogodišnjoj istrazi policija Španije, Nemačke, Luksemburga, Holandije i Austrije, uz podršku Evropola i Evrodžasta, navodi se u saopštenju.

HAMC je osnovano 1948. godine u južnoj Kaliforniji i ima članove u 35 zemalja, a poznati su kao najozloglašeniji motociklisti u istoriji.

Njihove radnje nisu samo vezane za motore i druženje, već su pojedini članovi "Anđela pakla" osuđivani zbog trgovine drogom, iznuđivanja i drugih nasilnih zločina, pa su iz HAMC naveli da zločin koji je počinio neki od njihovih članova predstavlja čin pojedinca, ne grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: