"Dikić nagrađen novom funkcijom"

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić biće postavljen za pomoćnika direktora policije Milorada Veljovića samo nekoliko dana od smene u Žandarmeriji.

Izvor: B92

Subota, 20.07.2013.

15:58

Default images

Novu funkciju u policiji obezbediće mu stručna sprema i čin smenjenog prvog čoveka Žandarmerije.

Penzionisani pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Josip Bogić smatra da je nejasna i sama Dikićeva smena.

"Ukoliko vi smenjujete tako visokog policijskog činovnika, vi mu oduzimate i čin, a čin može da se oduzme samo na osnovu disciplinskog postupka. Osim toga, ova najnovija izmena, postavljanje Dikića za pomoćnika direktora policije je u stvari nagrada. Onda je jedno sa drugim u suprotnosti. I smenjivanje, kao što je doneto rešenje, onda moraju da se navedu razlozi a po meni su ti razlozi veoma tanki i sumnjivi", rekao je Josip Bogić.

Smena Dikića sa mesta komandanta Žandarmerije i postavljanje na više mesto za kriminologa Dobrivoje Radovanovića apsurdna je situacija, naročito ako se ima u vidu da do sada u policiji nije bila praksa da se smenjuju ili podnose ostavku načelnici čiji su potčinjeni načinili neko krivično delo. "Ono što je još čudnije je da se nikakav disciplinski postupak nije vodio u ovom slučaju, nego je poziv na smenu došao vrlo brzo i vrlo brzo sproveden. Takođe je čudno da je ministar policije rekao da će potpisati ostavku iako nije video o čemu se radi i sve u svemu to je još jedna nepotrebna afera koja se dešava u našoj policiji. Ako ja išta znam o policiji i borbi protiv kriminala, taj čovek nije sme ni da bude izabran za komandanta Žandarmerije zbog svojih izrazito jakih nacionalnih osećanja koji prelaze postepeno u nacionalističke", kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Povodom predstojećeg postavljanja Dikića na novu dužnost policija se do ovog trenutka nije oglašavala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: