Tahiri: Nema napretka oko sporazuma

Edita Tahiri je u razgovorima u Briselu izjavila da nema napretka u integraciji pripadnika paralelnih bezbednosnih struktura Srbije u institucije Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2013.

11:17

Default images

"Na ovim sastancima nisu zabeleženi konkretni koraci napred oko ostvarivanja sporazuma i ostaju otvorena pitanja kao što su takozvana Civilna zaštita, kao i pitanje predaje oružja, pošto srpska strana nije prihvatila da se o tome diskutuje", izjavila je zamenica premijera Kosova i šefica delegacije u razgovorima u Briselu za Koha ditore.

Istovremeno, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova rekli su da će pripadnici Civilne zaštite biti deo policije Kosova, ali i deo institucija koje se bave rukovođenjem krizama.

Civilna zaštita ima oko 245 pripadnika i njima, prema dnevniku, komanduju ljudi koji iza sebe imaju iskustvo u vojsci.

Međutim, nasuprot izjavama Edite Tahiri, premijer Kosova Hašim Tači je juče na sednici Vlade Kosova naveo da je počela opšta primena sporazuma, dodajući da je to izuzetno značajan korak i izrazio uverenje da će vrlo brzo biti uklonjene i dve preostale barikade na severu Mitrovice.

Tači je istakao da je izuzetno značajno da su zatvorene sve policijske ispostave MUP-a Srbije, što su potvrdile Policija Kosova i Euleks.

Izvori "Kohe" u MUP-u Kosova su izjavili da će Policija Kosova vrlo brzo otvoriti konkurs za prijem pripadnika policije za sever.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: