Ilić: Datum- kruna rada Nove Srbije

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da dobijanje datuma za pregovore predstavlja krunu petnaestogodišnjeg postojanja te stranke.

Izvor: B92

Subota, 29.06.2013.

16:48

Default images

On je naglasio da se ta stranka zalaže još od petooktobarskih promena za EU.

Nova Srbija se za to zalaže od početka, a sve u cilju ekonomskog razvoja i prosperiteta Srbije, kao ispunjenje jednog od najvažnijih ciljeva svog programa, rekao je lider NS i ministar ministar građevinarstva i urbanizma na sednici Glavnog odbora stranke.

Istakavši da će odluka EU o početku pretpristupnih razgovora pomoći Srbiji na putu bržeg ekonomskog razvoja, Ilić je rekao da će evrointegracije dovesti do opšteg društvenog i ekonomskog napretka naše zemlje.

On je naglasio da je cilj rukovodstva Nove Srbije stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, privlačenje investitora, oživljavanje sela i sve ono što će olakšati život građanima.

Na sednici Glavnog odbora održanoj u Čačku za predsednika Izvršnog odbora Nove Srbije izabran je Miroslav Markićević, poslanik u pet mandata i predsednik poslaničke grupe NS u Narodnoj skupštini. Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da ne očekuje da će vanredni parlamentarni izbori biti održani ove godine, jer bi to usporilo proces pregovora Srbije sa Evropskom unijom.

"Mislim da izbori neće biti ove godine, jer bi posle dobijanja datuma za početak pregovora sa EU to usporilo proces pregovora, a glavna konferencija se očekuje u januaru", rekao je Ilić na konferenciji za novinare posle sednice Glavnog odbora NS u Čačku.

Govoreći o eventualnoj rekonstrukciji vlade, Ilić, koji je i ministar građevine i urbanizma, rekao je da rekonstrukcija ne podrazumeva samo smenu ministara, već i smanjenje administracije i smenu pomoćnika i državnih sekretara koji nisu dobro radili.

Ilić je, kako je saopšteno iz NS, rekao da je pitanje rekonstrukcije pitanje za predsednika vlade Ivicu Dačića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića.

Nova Srbija je, kako je rekao, deo vlade u trenutku kada se Srbija našla pred vratima EU i ta stranka je dala doprinos tome, a uporedo radi i na drugim važnim stvarima za građane Srbije kao što su izgradnja Koridora 11, donošenje konkretnih stranih investicija koje će otvoriti nova radna mesta i zaposliti desetine hiljada ljudi.

Lider NS prethodno je, na sednici Glavnog odbora stranke, rekao da je danas u Srbiji najveće gradilište u Jugoistočnoj Evropi, za šta je kao primer naveo deonicu puta od Ljiga do Preljine i Koridor 11 koji treba da spoji Vojvodinu sa Crnom Gorom i lukom Bar, navodi se u saopštenju.

"To je žila kucavica Srbije i taj koridor nas spaja dalje sa celom Evropom preko Temišvara prema Ukrajini. Neću smatrati da je posao završen sve dok taj autoput ne stigne do Luke Bar", rekao je Ilić i dodao da Srbija danas ima partnere u raznim krajevima sveta u KinI, Iraku, Kataru...

"Vlast u Beogradu i Vojvodini pravi gubitke"

Ilić smatra da vlast u Beogradu i Vojvodini kontrira Vladi Srbije i pravi gubitke.

"Vlada Republike Srbije nema vlast nad dva miliona Srba u Beogradu, ali i na isto toliko i u Vojvodini", naveo je Ilić na sednici Glavnog odbora. On je dodao da je to "neka druga vlast koja kontrira Vladi Republike Srbije praveći mnogo gubitaka što našu zemlju prilično košta".

Ilić, koji je i ministar građevinarstva i urbanizma, naveo je i podatak da ukupni dug grada Beograda iznosi oko 900 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: