Ponta: U sredu Dan žalosti

Rumunski premijer Viktor Ponta izjavio da će njegova vlada u sredu proglasiti Dan žalosti zbog udesa rumunskog autobusa u Crnoj Gori u kom je 18 ljudi poginulo.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.06.2013.

00:56

Default images

Ponta je dodao da će vlada danas razgovarati o proglašenju dana žalosti, prenela je rumunska agencija Adjerpres.

On je kazao da identifikacija žrtava sporo teče, jer su dokumenta putnika ostala u olupini autobusa.

Foto: Beta/AP
Osamnaest poginulih i 29 teško povređenih putnika, od kojih se četvoro još nalaze u životnoj opasnosti, bilans je udesa rumunskog autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, čiji se uzrok još ne zna.

Povređene je obišao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Rumunije Raed Arafat, koji se zahvalio Crnoj Gori na naporima kako bi se izbegle još teže posledice saobraćajnog udesa.

U Podgoricu je doputovao i ministar inostranih poslova Rumunije Titus Korlatean. On je obišao turiste, državljane njegove zemlje, i došao je da bi koordinirao aktivnosti u njihovom prevozu u matičnu državu.

Deo povređenih danas će avionima biti transportovan iz Podgorice za Bukurešt, najavili su šef diplomatije Rumunije Titus Korlatean i ministar zdravlja Crne Gore Miodrag Radunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: