Četvrtak, 16.05.2013.

10:19

Kraljevo: Nova hapšenja

Četiri osobe uhapšene su u Kraljevu zbog sumnje da su odgovorne za zloupotrebe tokom sanacije posledica zemljotresa u tom gradu, saopštila je danas policija.

Izvor: Beta

Default images

Uhapšeni su A.N, S.P, G.R. i G.B, članovi Komisije za sprovođenje javnih nabavki prilikom sanacije zemljotresa koji je Kraljevo pogodio 3. novembra 2010, navodi se u saopštenju.

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i B.Đ, takođe član komisije za javne nabavke, koji je već u pritvoru. Oni se sumnjiče da su odgovorni za zloupotrebu službenog položaja.

Osumnjičeni su kao komisija određena za sprovođenje postupka javne nabavke za izgradnju montažnih kuća, prilikom dodeljivanja poslova izvođačima radova, poslove koje su već poverili preduzeću "Špik iverica" iz Ivanjice, koje je i izvelo poverene radove, iste radove poverili i konzorcijumu čiji je predstavnik preduzeće "Ju Keops".

To preduzeće nije izvelo radove, ali je naplatilo od grada 1.403.444,94 dinara za koliko su oštetili budžet Kraljeva.

Policija je ranije uhapsila bivšeg gradonačelnika Kraljeva Ljubišu Simovića i još 15 osoba zbog malverzacija tokom obnove grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: