Deca svedoci nasilja nad majkama

U 76,5 odsto slučajeva u Srbiji deca prisustvuju nasilju nad majkom, a u oko 46 odsto slučajeva i deca su žrtve porodičnog nasilja.

Izvor: B92

Petak, 01.03.2013.

20:55

Default images

Ove rezultate, predstavljene na okruglom stolu u Novom Bečeju, pokazalo je istraživanje Autonomnog ženskog centra.

U istraživanju je ispitano 170 žena koje su bile izložene psihičkom, fizičkom, ekonomskom i seksualnom nasilju.

Nasilje često traje godinama i ne prijavljuje se: u više od 30 odsto slučajeva traje od dve do pet godina, u 29 odsto slučajeva pet do deset godina, a u oko 13 odsto slučajeva traje i 10 do 15 godina.

Istraživanje "Posledice izloženosti dece nasilju prema majkama i odgovor javnih službi", sprovelo je 12 ženskih organizacija iz Mreže žena protiv nasilja, u 12 opština u Srbiji, među kojima je i Novi Bečej.

Okrugli sto je bio u okviru šireg projekta, "Zaštita dece od nasilja u jugoistočnoj Evropi" koji je finasirala EU u partnerstvu sa UNICEF-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: