Uroš Mišić ignoriše poziv policije

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić nije se danas pojavio u policiji na saslušanju, iako je njegov advokat rekao da će doći.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Nedelja, 24.02.2013.

21:29

Default images

On je trebalo da da izjavu povodom tuče koja se dogodila u klubu “Plastik”, u svojstvu građanina.

Njega je obezbeđenje lokala identifikovalo kao jednog od učesnika incidenta u kojem je lakše povređen američki marinac. Policija još nije procnašla Mišića, ali je njegovom ocu u petak, na kućnoj adresi, uručen poziv za saslušanje.

Mišićevi advokati iz advokatske kancelarije Borović tvrde da on danas nije došao jer se plaši za sebe zbog medijske hajke koja se proteklih dana vodi protiv njega, kao i zbog ranijeg negativnog iskustva s policijom.

Mišić će tako sačekati svog glavnog advokata Borivoja Borovića da se vrati iz inostranstva, gde se nalazi zbog službenih obaveza, da bi se pojavio na saslušanju, najverovatnije u četvrtak. Međutim, njegovi advokati tvrde i da će on sledeći put biti pozvan u svojstvu osumnjičenog, što im je u policiji nezvanično rečeno.

Podsetimo, po nalogu istražnog sudije Osnovnog suda u Beogradu, Uroš Mišić je dobio poziv za saslušanje zbog tuče u klubu “Plastik”. Mišićev advokat Borivoje Borović je ranije za “Novosti”, potvrdio da će se njegov klijent pojaviti na saslušanju, odnosno da se on ne skriva od nadležnih organa.

"Tačno je da Uroš nije bio kod kuće kada je policija donela poziv za saslušanje, zbog toga je on uručen njegovom ocu. Mogu još da kažem da je Mišić u trenutku incidenta bio sa prijateljima i devojkom u pomenutom kafiću, ali da u tuči nije učestvovao", objašnjava Borović.

Policija i dalje radi na rasvetljavanju svih detalja incidenta, koji je započeo u četvrtak oko 3.50 u klubu, a nastavljen na uglu ulica Dalmatinske i Takovske.

Dve grupe mladića su se tada sukobile. Sa jedne strane je između ostalih bio Uroš Mišić, a u drugoj ekipi su bili radnici obezbeđenja američke ambasade.

Operativci MUP utvrđuju činjenice na osnovu video-snimaka sa sigurnosnih kamera, ali i uzimaju izjave svedoka ovog incidenta. Uz sve to, radi se i na identifikaciji svih učesnika obračuna.

Da podsetimo, Garsija E. H. je u tuči lakše povređen, ali je odbio lekarsku pomoć. Njegov prijatelj Moler A. Dž. prošao je bez ijedne ogrebotine.

Njih dvojica su, najverovatnije, već napustili našu zemlju. Naime, po pravilima američke vojske, ukoliko se u nekoj stranoj zemlji dogodi bilo kakav incident, u kojem su učesnici njihovi vojnici, oni se za najkasnije 48 sati vraćaju u SAD, ili direktno dobijaju prekomandu u neku drugu zemlju.

Iz požarevačkog zatvora “Zabela”, u kojem je služio kaznu, Mišić je izašao 4. decembra prošle godine, pošto je usvojen njegov zahtev za amnestiju.

Uroš Mišić je javnosti postao poznat nakon napada na žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine. Zbog tog incidenta iza rešetaka je proveo pet i po od, ukupno 10 godina zatvora, koliku mu je kaznu sud izrekao. Apelacioni sud je, međutim, utvrdio da Mišić nije sa umišljajem pokušao da ubije Trajkovića gurajući mu upaljenu baklju u usta, kako je to tvrdilo tužilaštvo, “već da je napao službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira”.

Omladina DS-a kritikuje ministra Selakovića

Omladina DS-a kritikovala je ministra pravde Nikolu Selaković jer je inicirao donošnje Zakona o amnestiji, koji je omogućio da se nasilnici, poput Uroša Mišića, nadju na slobodi.

Portparolka Demokratske omladine Nevenka Grozdanović je rekla da zbog Zakona o amnestiji Uroš Mišić i njemu slični danas nisu u
zatvorima nego biju gradjane po ulicama i klubovima.

"Selaković je uvek imao više sluha za desnicarske organizacije nego za one koji su ugroženi njihovim delovanjem", rekla je ona.

"Pitamo ministra Selakovića da li u ovoj zemlji postoji pravda za gradjane ili samo pravda za nasilnike i koliko će još nasilnika biti oslobodjeno iz zatovra? Ukoliko nam ne pruži odgovore na ova pitanja spremni smo da protestujemo ispred Minsitasrtva prave", kazala je
Nevenka Gvozdenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: