"Đilas se rešava neistomišljenika"

Nekadašnji funkcioner DS Dušan Petrović izjavio je da je odluka o njegovom isključenju iz te stranke "Đilasova politička odluka".

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2013.

18:48

Default images

Na taj način lider demokrata želi da se oslobodi političkih neistomišljenika u stranci, navodi Petrović.

On je za Radio-televiziju Vojvodine rekao i da želi da "zaštiti" DS od odluke koja je neustavna, nezakonita, protivna evropskim standardima i pravilima Socijalističke internacionale čiji je DS član.

"Hoću da ovu proceduru do kraja izvedem", naveo je Petrović i dodao da je Statutarna komisija, kojoj je podneo žalbu zbog isključenja iz stranke, telo gde sede pravnici, od kojih su svi ili skoro svi položili pravosudni ispit.

Petrović je istakao da je odluka o njegovom isključenju iz DS "jedna pravno nakaradna stvar" i da zato očekuje da će pravnici morati "veoma dobro da se zamisle da li da ispoštuju političku volju koja je protivna zakonu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: