Tijanić: Ili 100 mil. €, ili gasite

Beskamatni kredit od 1,8 miliona evra koji je Vlada Srbije odobrila Javnom servisu nije dovoljan za rešavanje problema, kaže direktor RTS Aleksandar Tijanić.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

11:44

Default images

"Obaveza države je da Javnom servisu obezbedi fond od 100 miliona evra, dok će RTS ove godine imati samo 68 miliona", kaže Tijanić, prenosi "Blic".

On navodi da je RTS sada dobio 1,8 miliona evra, ali da to nije dovoljno ni za plate 4.000 radnika od kojih je 1.000 višak.

"Postoje tri izvora sredstava - marketing, pretplata i budžet. Ako država zbog loših zakona i neefikasnosti ne može da obezbedi potreban novac, onda ima dve opcije: ili da sredstva koja nedostaju dopuni iz budžeta ili da ugasi Javni servis", kaže Tijanić.

On je krajem prošle godine tražio od države da RTS-u obezbedi mesečno tri miliona evra, upozoravajući da bez toga javni servis neće izdržati do februara.

Tijanić kaže da RTS nema načina da zaradi dodatni novac, a prihodi od TV pretplate su nedovoljni, jer je plaća 30 odsto domaćinstava.

"Izgubićemo u gledanosti prvi put posle sedam godina jer nemamo novca da ulažemo u program, serije, filmove. Kao da neko favorizuje komercijalne televizije, pokušavajući da Sulejmana nametne kao obrazac kulture", kaže Tijanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

411 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: