EU:Važan dijalog, izbori vaša stvar

Za Evropsku uniju je najvažnije da se dijalog Beograda i Prištine nastavi, a pitanje eventualnih vanrednih izbora je unutrašnja stvar Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

16:49

Default images

To je Tanjugu rečeno u sedištu Evropske komisije u Briselu. “Nemamo nameru da se mešamo u unutrašnju politiku Srbije”, rekao je za Tanjug funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman, upitan da komentariše mogućnost da se zbog “slučaja Šarić” raspišu vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

On je istakao da je za EU najvažnije da se tekući dijalog Beograda i Prištine nastavi po ranije utvrđenom planu.

Susret predsednika Srbije Tomislava Nikolića s kosovskom predsednicom Atefitom Jahjagom zakazan je za 6. februar, dok se sledeća runda političkog dijaloga očekuje u poslednjoj nedelji istog meseca.

Sutra se takođe očekuje nastavak razgovora na ekspertskom nivou, koje s beogradske strane predvodi Dejan Pavićević, a s prištinske Edita Tahiri.

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji doveli bi do zastoja u dijalogu s Prištinom i odložili dodeljivanje datuma za početak pregovora s EU, rekao je Jelko Kacin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: