Tači: Idemo ka normalizaciji odnosa

Prištinski mediji prenose danas da je kosovski premijer Hašim Tači izjavio da sastanak s premijerom Srbije Ivicom Dačićem doprinosi normalizaciji odnosa.

Izvor: B92

Petak, 18.01.2013.

11:30

Default images

On je rekao i da će poštovati volju građana severa Kosova da izaberu svoje predstavnike.

Prema Tačijevim rečima, Vlada Srbije prvi put je preuzela obavezu i odgovornost za rasformiranje paralelnih institucija bezbednosti i njihovo uklanjanje s Kosova i izrazio uverenje da će se stvari kretati brže i dinamičnije kada se radi o ostvarivanju te obaveze.

"Razgovarali smo o pitanjima oko kojih smo se ranije saglasili, o zaokruživanju punog ostvarivanja sporazuma IBM. Sada će se naravno carina plaćati prema standardima koji su odredjeni prema Ustavu i zakonima Kosova", izjavio je Tači istakavši da je Kosovo jedinstvena carinska zona, te da će se to striktno poštovati.

Tači je kazao da će poštovati volju građana severa Kosova da izaberu svoje predstavnike, kao i da će Priština razvijati fond za sever.

"Mi ćemo razvijati fond za sever zemlje. Ova zona ima potrebe za razvoj i vraćanje vere tim građanima", kazao je Tači.

On je odbio mogućnost da se platforma Srbije o Kosovu nađe na dnevnom redu razgovora i rekao da je platforma bila i ostaje bez vrednosti i ne može se postaviti tamo gde su predstavnici Kosova.

Prema pisanju dnevnika "Koha ditore", Tači je jučerašnji susret ocenio kao doprinos normalizaciji odnosa između dve zemlje i dodao da je sada mnogo veći optimista da će biti napretka između Kosova i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: