Đilas:Nesuglasice nisu uvod u smenu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da to što se njegovi i stavovi SPS razlikuju po nekim pitanjima - nije uvod u njegovo smenjivanje.

Izvor: B92

Petak, 28.12.2012.

13:43

Default images

"Na početku godine ću sigurno ostati na mestu gradonačelnika, a tokom godine ćemo videti. Ne vidim nijedan razlog da vlast koja je dobila toliku podršku građana bude prekomponovana", rekao je Đilas novinarima u Skupštini Begrada i dodao da će saradnja sa socijalistima biti nastavljena kao i do sada.

Na dnevnom redu današnje sednice gradske skupštine dodato je i razmatranje zaduženja od oko 65 miliona evra za nabavku autobusa za
Gradsko-saobraćajno preduzeće Beograd, a funkcioner SPS Aleksandar Antić je rekao da su socijalisti prema tom predlogu uzdržani i da
ga neće podržati.


Govoreći o podizanju kredita i zaduživanjima, Đilas je naveo da za tako nešto preuzima potpunu odgovornost.

"Preuzimam potpunu odgovornost za nabavku 180 autobusa za GSP i sve poslednice koje to ima. Lično smatram da su oni neophodni GSP i
Beograđanima", rekao je Đilas.

On je naveo da je svestan toga da je reč o zaduženju gradskog prevoznika, ali da nema drugog načina da Beograđani dobiju nove autobuse.

Prema njegovim rečima, teško je omogućiti funkcionisanje gradskog prevoznika u trenutku kada 40 odsto putnika ne plaća kartu i kada se smanjuje prodaja mesečnih karata za zaposlene.

Gradonačelnik je naveo da je ukupno zaduženje Beograda 472 miliona evra, ali je objasnio da je to "sasvim normalna stvar" i da je to jedini način za razvoj grada. Prema njegovim rečima, budžet grada može da iznese to zaduženje.

Đilas je dodao i da bi novih 180 autobusa trebalo polovinom 2013. godine da stigne u Beograd i da će to doprineti da gradski saobraćaj u novoj zimskoj sezoni normalno funkcioniše

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: