Vučić u višednevnoj poseti SAD

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić putuje u višednevnu radnu posetu SAD, gde će imati više sastanaka sa američkim zvaničnicima.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2012.

00:47

Default images

Vučić će predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Haškog tribunala.

Tom prilikom, Vučić će izneti stav Vlade Republike Srbije povodom izveštaja Haškog tribunala, njavljeno je iz kabineta prvog potpredsednika Vlade.

Tokom posete Vašingtonu ministar odbrane Srbije će se sastati sa američkim kolegom Leonom Panetom, zatim savetnikom za nacionalnu bezbednost potpredsednika Džozefa Bajdena Entonijem Blikenom, zamenikom direktora DIA Dejvidom Šedom, kao i šefom Biroa Nacionalne garde generalom Frenkom Grasom.

Pored toga, Vučić će imati niz sastanaka u Stejt Departmentu sa državnim sekretarom Tomasom Najdsom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara Filipom Rikerom i sa pomoćnikom državnog sekretara Biroa za narkotike i vladavinu prava Vilijamom Braunfildom.

Potpredsednik srpske Vlade će u američkom Senatu održati predavanje o evropskim integracijama Republike Srbije, nakon čega će se sastati sa senatorima i kongresmenima.

Tokom boravka u Americi, od 5. do 11. decembra, Vučić će posetiti i Ohajo, gde će se sastati sa komandantom Nacionalne garde Deborom Ešenhrst i obići njihov kamp.

Vučić je u poseti Sjedinjenim Državama boravio sredinom jula ove godine , neposredno pre formiranja nove vlade, kao vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke.

U Stejt departmentu tada se sastao sa američkim zvaničnicima u Kancelariji za Evropu i Evroaziju Tinom Kajdanou i Dejvidom Bergerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: