Dobrica Ćosić: Nikolić je zakasnio

Član SANU Dobrica Ćosić smatra da je potez Tomislava Nikolića, kojim je tražena podrška Akademije za rešenje problema Kosova, zakasneo.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

12:49

Default images

Ipak, on je za Blic dodao da je "bolje ikad, nego nikad".

"Ja ću danas da se vidim sa Nikolićem. Neću vam otkriti šta ću mu predložiti. Mislim da je njegova ideja da nas pita za savet stigla dockan, ali i ja bih to učinio na njegovom mestu. Trebalo je i bivši predsednik Boris Tadić da od nas traži savet", rekao je Ćosić.

Ćosić je naveo da članovi Akademije, bez obzira na sve, treba da se uključe u rešavanje problema. Ali ipak, nije spreman, kaže on, da bude deo "nekakvih foruma".

"Nisam spreman da učestvujem ni u državnom, ni u partijskom forumu. Ja sam disident", rekao je Ćosić.

Podsetimo, predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je juče da će od članova Srpske akademije nauka i umetnosti zatražiti savet o tome kako da se država i narod suoče s najvećim iskušenjem - pitanjem Kosova i Metohije.

Nakon toga, oglasio se predsednik SANU Nikola Hajdin, koji je rekao da je ta institucija "spremna da pomogne državi u rešavaju društvenih problema, ali da ne može i ne želi da se bavi dnevnom politikom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: