"Pomoći našim optuženicima u Hagu"

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković kaže da Srbija, nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima, treba da pomogne svojim državljanima optuženim u Hagu.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

13:19

Default images

"Za ovu oslobađajuću presudu i za one presude koje su donete srpskim generalima, oficirima i onima koji su se bavili politikom siguran sam da će neko u naše ime morati da plati sve ono što se dešavalo i na prostoru Hrvatske, BiH, Kosovu i Metohiji, a zapravo smo mi doživeli najveće etničko čišćenje", rekao je Marković novinarima.

Marković je u Skupštini Srbije rekao da je Haški tribunal doneo "sramnu odluku" oslobađanjem Ante Gotovine i Mladena Markača optužbe za zločine hrvatske vojske nad Srbima u operaciji "Oluja" 1995. godine.

"Mislim da sudije koje su donele takvu sramnu presudu potiču iz država koje su inicirale i da se bombarduje Srbija", rekao je Marković.

Osvrnuvši se na izjavu hrvatskog selektora Igora Štimca da početni udarac na predstojećoj fudbalskoj utakmici Hrvatske i Srbije treba da izvedu Gotovina i Markač, Marković je upitao da li je to način da se "zakopaju ratne sekire".

"Videli ste kako izazivaju naše navijače i one koji vole fudbal. Da njihov Štimac kaže da početni udarac kada bude održana utakmica Hrvatska i Srbija izvedu dva najveća ratna zločinca. Šta to znači? Da li se tako kopaju ratne sekire?", rekao je Marković.

Skupština Srbije je prekinula rad oko 13 časova pošto niko od predstavnika Vlade Srbije nije došao u parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: