Uhapšeni Bojovićevi brat i supruga

U akciji srpske i španske policije, a u vezi s kriminalnom grupom Luke Bojovića, uhapšeno više lica na području Španije, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 11.10.2012.

20:39

Default images

Uhapšen je rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, i supruga Luke Bojovića, Barbara, a tom prilikom pretreseno je oko 20 stanova i preduzeća u Alikanteu i Las Palmasu.

Akciju su izvršile bezbednosne službe Srbije i Uprava kriminalističke policije, a uhapšeni su poreklom iz Hrvatske, BiH i Srbije.

Sem likvidacijama i pranjem novca, grupa se bavila i prodajom narkotika iz Južne Amerike, preko Španije u zemlje Evrope.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio je za B92 da je u Španiji uhapšeno 15 lica povezanih s kriminalnom grupom Luke Bojovića.

"Na području više gradova Španije, pre svega Las Palmasa, Alikantea i drugih gradova izvršen je pretres preko 20 stanova, privatnih preduzeća...tom prilikom lišeno je slobode više lica sa područja eks Jugoslavije, među kojima su i brat Luke Bojovića, Nikola Bojović, kao i supriuga Luke Bojovića, Barbara. Za sada se radi o krivičnim delima vezanim za više likvidacija iz ranih perioda. Najnovije je vezano za trgovine narkoticima sa prostora Južne Amerike prema Španiji i zemljama EU, kao i ono što je uza nas najbitnije vezano za krivično delo pranja novca", kaže Veljović.

Predsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je Tanjugu da su u Španiji uhapšeni brat i supruga Luke Bojovića, kao i više drugih lica osumnjičenih za pranje novca i rasturanje droga.

.
Dačić je rekao da su, u zajedničkoj akciji policija Srbije i Španije, jutros oko sedam sati na Kanarskim ostrvima, uhapšeni Bojovićeva supruga Barbara i njegov brat Nikola, kao i Vladimir Mijatović, Nenad Jorac, Slavica Ristović, Željko Nešović i više drugih osoba.

Oni su osumnjičeni za pranje novca, distribuciju opojnih droga i dovođenje u vezu s proizvodnjom amfetamina, kazao je Dačić i dodao da je ova zajednička akcija španske i srpske policije nastavak akcije u kojoj je u februaru uhapšen Luka Bojović.

Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić uhapšeni su u Valensiji 9. februara.

Bojović je označen kao vođa "zemunskog kriminalnog klana" (što, međutim, do sada nikad nije potvrđeno pravosnažnom presudom), kriminalne grupe na čije je čelo stao marta 2003. godine, posle ubistva predsednika vlade Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije "Sablja", u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Bojović je iz Srbije pobegao juna 2010. godine pošto su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović posle njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

Bojović je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam meseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenata.

Za šta se sve tereti Luka Bojović, pročitajte ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: