Istraga Agrobanke: Svedočio Džambić

Predsednik Izvršnog odbora "Nove Agrobanke" Milorad Džambić svedočio je u nastavku istrage protiv osumnjičenih za malverzacije u "Agrobanci".

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2012.

17:36

Default images

Džambić, koji je bio prinudni upravnik "Agrobanke", saslušan je kao svedok, a na saslušanje u zgradu Specijalnog suda došao je na poziv tužilaštva. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da detalji Džambićevog svedočenja ne mogu da se objavljuju jer je shodno Zakoniku o krivičnom postupku istraga tajna.

Zbog odobravanja kredita iz Agrobanke bez pokrića, pod istragom je 15 osumnjičenih, s nekadašnjim predsednikom Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanom Antonićem na čelu, koji je sa još devet osumnjičenih uhapšen 8. avgusta.

Dve sedmice kasnije uhapšeno je još pet osumnjičenih među kojima su vlasnik preduzeća "Habit farm" Radoslav Sekulić i njegov sin Duško Sekulić.

Radi se o licima koja su bila korisnici bankarskih kredita u 'Agrobanci', a visina njihovih neizmirenih obaveza prema 'Agrobanci' je više od 5,5 milijardi dinara.

Reč o odgovornim licima u preduzećima "Habitfarm", "Svisfarmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani".

Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: