Prva žrtva virusa s Nila na Kosovu

Jedna pacijentkinja s Kosova preminula je na Infektivnoj klinici u Prištini nakon što je bila zaražena virusom Zapadnog Nila, preneli su danas kosovski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

13:40

Default images

Pozivajući se na zvaničnike Nacionalnog instituta za javno zdravlje i Infektivne klinike u Prištini, mediji su preneli da je pacijentkinja preminula pre nekoliko dana, a u bolnici je bila od 6. septembra, kada je primljena zbog visoke temperature.

"Tokom hospitalizacije na Univerzitetsko-kliničkom centru poduzete su sve protokolarne mere, ali pacijentkinja je preminula 14. septembra", izjavio je direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Naser Ramadani. Dr Ramadani i infektolog Teuta Doda Ejupi naveli su da postoje još dva bolesnika za koje se sumna da su zaraženi virusom "Zapadnog Nila", koji se leče na Infektivnoj klinici u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: