"Neko želi destabilizaciju Kosova"

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je da određene strukture žele da destabilizuju Kosovo i da je zato dobra odluka da se pojačaju snage Kfora.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

12:54

Default images

Ministar odbrane je u Užicu kazao da preventivni raspored pojačanih snaga Kfora znači da su, uz analizu postojećeg bezbednosnog stanja, zaključili da je neophodno razmeštanje još 650 pripadnika nemačkog i austrijskog kontingenta.

NATO je na Kosovo poslao pojačanje pred srpske izbore 6. maja. Za sada nije izvesno kako će biti organizovani izbori na Kosovu.

Šutanovac je dodao da je u svim razgovorima s predstavnicima NATO-a i Kfora, od kada je postao ministar, insistirao na tome da se ne smanjuje broj
njihovih vojnika, jer bez njih Kosovo i Metohija ne bi bila bezbedna zona.

"Važno je reći da Ministarstvo odbrane ima dnevnu komunikaciju s Kforom i NATO-om i insistiramo u svakom trenutku da oni pravovremeno
reaguju i aktivno idu u susret problemu", rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, važno je da danas Kfor reaguje odmah i ne čeka da se desi problem, već da deluje preventivno.

"Na Kosovu i Metohiji postoje oni koji su nezadovoljni dogovorima koji su napravili Beograd i Priština i koji, ne samo da bi želeli da destabilizuju region, već imaju i druge političke motive na Kosovu i Metohiji", rekao je Šutanovac.

Ministar je u Užicu položio kamen temeljac za novu fabriku "Prvog partizana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: