Vandali uništavali radove u Knezu

Ljubitelji angažovane umetnosti sinoć nisu ni stigli da pogledaju izložbu Dizajn otpora u centru Beograda, a vandali su ižvrljali radove, jedan čak i iščupali.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2012.

23:57

Default images

Ipak, izložba je otvorena, a prolaznici je mogu videti do kraja aprila u Knez Mihailovoj ulici. Dizajn otpora autora Miltona Glejzera i Mirka Ilića predstavlja različitost grafičkih reakcija na ograničenja i pritiske, koji dolaze od vlasti ili globalnih institucija moći.

Autori su im se putem plakata suprotstavili i zahtevali slobodu istine.

Na 45 panoa duž Knez Mihailove ulice, od ugla sa Ulicom Vuka Karadžića pa skoro do Kalemegdana, prikazano je stotinak političkih plakata i drugih štampanih materijala iz celog sveta.

Plakati, koji su nastajali od 1960. do danas, izloženi su u Knez Mihailovoj kod Delijske česme, a odabrali su ih Milton Glejzer i čuveni dizajner Mirko Ilić. Izložba je deo programa treće Međunarodne konferencije "Grafički dizajner Autor ili univerzalni vojnik". Traje do kraja aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: