Zatvorskim čuvarima pritvor 30 dana

Prvi osnovni sud odredio je pritvor do 30 dana trojici pripadnika obezbeđenja koji se sumnjiče da su pomogli Kaliniću i Milovanoviću u pokušaju bekstva.

Izvor: B92

Petak, 10.02.2012.

00:50

Default images

Posle saslušanja istražni sudija je osumnjičenima odredio pritvor i pokrenuo istragu protiv njih zbog sumnje da su izvršili krivično delo omogućavanje bekstva pritvorenom licu, izjavila je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Pritvor im je određen zbog opasnosti da bi u toku istrage mogli da utiču na svedoke, kao i da bi mogli da ponove krivično delo.

Za krivično delo omogućavanje bekstva pritvorenom licu zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Istragom će biti utvrđeno kako su osumnjičeni kao dežurni čuvari u pritvorskoj jedinici pomogli u utorak rano ujutru i "omogućili" Kaliniću i Simoviću da izađu iz svojih ćelija i pokušaju da napuste zatvorski kompleks u Ustaničkoj ulici.

Čuvari su, po automatizmu, suspendovani s posla odmah po otkrivanju pokušaja bekstva dvojice osuđenih na po 40 godina zatvora.

Istražni organi sumnjaju da su Kalinić i Milovanović bekstvo planirali računajući na pomoć kako iznutra, tako i spolja.
Milovanović je 2004. pobegao iz beogradske Palate pravde službi obezbeđenja i policiji, kao i iz pritvora u istočnom Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: