„Kertes ne može biti pomilovan"

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da smatra da Mihalj Kertes, Rade Marković i Dragoljub Milanović neće biti pomilovani.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2011.

22:02

Default images

D„a bi bili oslobođeni, postoji pravna procedura, u ovom slučaju to je institut pomilovanja, a kao građanin i pravnik smatram da u konkretnim slučajevima do toga neće i ne može da dođe", rekla je Malovićeva, odovarajući na pitanje poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Čanak je pitao Malovićevu da li su „nastupi inženjera Mrkonjića, gde traži oslobađanje pravosnažno osuđenih lica pritisak na nezavisno sudstvo” i dodao da su u pitanju Rade Marković, Mihalj Kertes i Dragoljub Milanović, koji su pravosnažno osuđeni za zločin na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića.

Malovićeva je rekla da misli da je ministar Mrkonjić javnosti pojasnio zašto je to izjavio.

„Kao ministarka pravde smatram da postupke koji su u toku ne treba komentarisati i da treba ostaviti pravosudnim organima da donose odluke o tome, naročito ako je reč o krivičnim postupcima”, rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: