Hernandez pokušao da ubije Obamu?

Oskar Ortega Hernandez, osumnjičen da je pre nedelju dana ispalio dva hica na Belu kuću, je optužen za pokušaj ubistva američkog predsednika Baraka Obame.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.11.2011.

22:47

Default images

Dvadesetjednogodišnji Hispanoamerikanac biće prebačen iz saveznog suda u Pitsburgu u Vašington, gde će sud odlučiti da li će mu biti produžen pritvor do suđenja po optužbi za pokušaj ubistva predsednika, za koju je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Hernandez, rodom iz Ajdaha, uhapšen je juče u Pensilvaniji, nakon dojave američke Tajne službe da se nalazi u hotelu u gradiću Indijana.

Policija je saopštila da Ortega nije pružao otpor prilikom hapšenja. On se tereti da je u petak, 11. novembra uveče, iz automatske puške pucao u pravcu Bele kuće.

Jedan metak pogodio je neprobojni prozor zgrade i odbio se, dok se drugi zario u zid.
Sumnja se da se Ortega nedeljama pre pucnjave nalazio u Vašingtonu.

Obama i njegova supruga Mišel bili su u Kaliforniji u vreme incidenta, u kome nije bilo povređenih.

Poslednja pucnjava u blizini Bele kuće dogodila se 1994. godine, kada je Fransisko Martin Duran ispalio dva šaržera iz automatske puške iz pravca Avenije Pensilvanija. Duran sada služi 40-godišnju zatvorsku kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: