Uhapšeno 20 dilera

Policija u Beogradu, Novom Pazaru i Kraljevu uhapsila više od 20 osoba osumnjičenih za nabavku i distribuciju narkotika, saznaje B92.

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

10:14

Default images

Na čelu uhapšenih je, kako saznajemo, Hikmet Hajrović iz Novog Pazara.

Oni su uhapšeni prošle noći, a zaplenjeno je više desetina kilograma heroina.

Reč je o akciji koja još traje i koju u saradnji s Tužilaštvom sprovode policija Beograda, Kraljeva i Novog Pazara posle višemesečne obrade podataka.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da su u hapšenju učestvovale i specijalne jedinice MUP-a. Prema njegovim rečima, radi se o jednoj od jačih kriminalnh grupa koja se godinama bavi rasturanjem, nabavkom i distribucijom narkotika, pre svega heroina.

"Akcija je još uvek u toku i očekujemo da bude gotova do po podne, kao i da bude uhapšeno još nekoliko ljudi. Poslali smo helikopter u Novi Pazar", naveo je Veljović.

Veljović je naveo da je ova grupa odgovorna za tri ubistva u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je uz akciju hapšenja narko-grupe Hikmeta Hajrovića iz Novog Pazara uhapšena i grupa od 16 članova grupe koju je predvodio Dalibor Ristić.

Dačić je novinarima u Užicu rekao da akcije hapšenja traju i dalje i da je zaplenjeno više kilograma heroina i paracetamola, odnosno smese koja se koristi za mešanje sa heroinom.

On je kazao i da je hapšenje Hajrovićeve grupe nastavaka akcije koja je vođena ranije kada je bilo uhapšeno desetak osoba.

Hikmet Hajrović pravosnažno je osuđen na pet i po godina zatvora kao član grupe Darka Ercega zbog šverca i prodaje više desetina kilograma heroina i kokaina.

Apelacioni sud potvrdio je 11. maja presudu Specijalnog suda kojom je Hajrović osuđen na pet i po godina zatvora, čime je presuda postala pravosnažna i on je čekao izvršenje presude, ali je danas ponovo uhapšen zbog trgovine heroinom.

Specijalni sud osudio je 12. jula Ercegovu grupu zbog šverca i prodaje 32 kilograma heroina i 2,35 kilograma kokaina, a Hajrovićeva sestra Zenhira Hajrović, nekadašnja mis Sandžaka, osuđena je na godinu dana zatvora. Erceg je u tom postupku pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: