Novi Sad:Napad na omladinski centar

Omladinski centar CK 13 apelovao je na policiju da nađe napadače koji su rano jutros u dvorište te institucije bacili tri "molotovljeva koktela".

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2011.

10:27

Default images

Od tri "molotovljeva koktela" dva su se zapalila, a u napadu nije bilo povređenih.

Zapaljive bombe su bačene preko kapije u dvorište, a požar su sprečili gosti iz inostranstva koji su sinoć spavali u CK 13, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policijskim uviđajem potvrđeno da su u pitanju bili "molotovljevi kokteli" i navodi da je ovo četvrti napad na CK 13 u poslednja dva meseca, ali da je reč o najgorem napadu do sada.

U više navrata na fasadi CK 13 su ispisani uvredljivi grafiti, a bilo je i bacanja kamenica na zgradu koja se nalazi u širem centru grada, u Ulici vojvode Bojovića 13.

Omladinski centar CK 13 ocenio je da to što nisu nađeni krivci za ovakve napade, ohrabruje ekstremiste.

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina danas je oštro osudila napad na Omladinski centar CK 13 i zatražila da se hitno otkriju napadači i da im se sudi.

Ta koalicija je zatražila od direktora policije Milorada Veljovića da pruži svu pomoć novosadskoj policiji radi nalaženja napadača, s obzirom da je ova Policijska uprava prinuđena da rešava brojne incidente u Novom Sadu i okolini, za koje postoje indicije da su ih počinili pripadnici ekstremističkih grupa.

Građanska Vojvodina je podsetila da je to tražila od Veljovića još početkom avgusta, ali da napadači na CK 13 nisu nađeni.

"Smatramo da se poslednji incident mora čitati i u kontekstu najavljene Parade ponosa i da se njime šalje surova preteća poruka LGBT populaciji. Takođe, ovaj napad moramo posmatrati i u kontekstu incidenata na nacionalnoj osnovi koji se dešavaju na teritoriji Vojvodine, a koji upozoravaju da je nacionalistički ekstremizam u usponu", navela je Građanska Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: