Ponedeljak, 26.09.2011.

14:11

Trovanje u tutinskoj Romansi

Više od 110 ljudi iz Tutina javilo se u zdravstvene ustanove sa simptomima trovanja hranom, rečeno je danas za agenciju Beta.

Izvor: Beta

Default images

Novopazarskom Zdravstvenom centru od petka do danas javilo se 35 osoba iz Tutina, od kojih su 32 zadržane na Infektivnom odeljenju. Od petka do danas tutinskom Domu zdravlja javile su se 84 osobe sa istim simptomima.

Svi pacijenti navode da su u petak konzumirali hranu u restoranu "Romansa 2" u Tutinu.

Nadležne inspekcijske službe su zabranile rad vlasniku lokala, a uzorci hrane upućeni su na analizu nadležnom institutu.

Republički veterinarski inspektor Slobodan Zečević rekao je za TV Tutin da će rezultati analize najverovatnije stići sutra, a da se najviše sumnja u ispravnost jaja i piletine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: