Slovačke navijače vozio pijan vozač

Vozač autobusa češke kompanije “Ekspres bus coufalik”, u kome je poginuo slovački navijač, u krvi je imao čak 3,11 promila alkohola.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

12:03

Default images

Tomaš Čeman poginuo je u ovom autobusu udarivši glavom u nadvožnjak dok je izvirivao kroz krov autobusa.

Da grupa navijača iz Slovačke nije morala da se zaustavlja u Beogradu zbog pogibije jednog od putnika, postojala je mogućnost da dožive katastrofalnu saobraćajnu nesreću, kažu za “Blic” iz beogradske policije.

Naime, vozač češke kompanije “Ekspres bus coufalik”, koji je juče prevozio slovačke obožavaoce FK Spartak iz Trnave, u krvi je imao čak 3,11 promila alkohola, utvrdila je beogradska policija.

Po važećim propisima, on je kažnjen sa 81.000 dinara, a osim novčane kazne, zabranjeno mu je da u narednih 10 meseci vozi na teritoriji Srbije.

To je minimalna kazna za potpunu alkoholisanost, kako se tretira ovaj prekršaj. Posle udesa, kada je Tomaš Čeman poginuo izašavši kroz šiber autobusa i glavom udario u nadvožnjak kod Beogradske arene, policija je privela češkog vozača na trežnjenje, a posle toga je odveden sudiji za prekršaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: