Berluskoni "preživeo"

Donji dom italijanskog parlamenta izglasao je poverenje kabinetu premijera Silvija Berluskonija.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2011.

14:35

Default images

Za poverenje vladi glasalo je 316 poslanika Donjeg doma parlamenta, dok 284 bilo protiv, javlja Rojters.

Paket štednje, koji je predložio kabinet italijanskog premijera, podrazumeva niz mera, među kojima je smanjenje troškova državne administracije i javnog sektora, poreske mere, sa krajnjim ciljem da Italija do 2014. godine izađe iz budžetskog deficita.

Senat je juče podržao ekonomski paket štednje koji je predložila vlada.

Berluskoni se krije od javnosti?

Italijanski premijer Silvijo Berluskoni se već nedelju dana nije pojavio u javnosti, a slabo komunicira i sa svojim najbližim okruženjem.

"Odložio je zvaničnu posetu Beogradu, ne dolazi u Senat, otkazana je konferencija za novinare, pa čak ne komunicira ni sa najbližim saradnicima", piše ''Korijere dela sera''.

List navodi da se čak i njegovi bliski saradnici pitaju šta se dogada.

"Čak i ministri i drugi bliski saradnici počinju da postavljaju pitanja: skoro da se ne javlja na telefon, odbija pozive", dodaje se u tekstu. Prema nekim sagovornicima milanskog dnevnika, Berluskoni se zatvorio u kuću i depresivan je, dok je prema drugima "prestravljen novim paklom ekonomske krize".

''Korijere dela sera'' ipak navodi da se premijer poslednjih dana čuo sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, i da bi pred javnost mogao da izađe kada se bude znalo kako će parlament glasati o rebalansu budžeta i merama za spasavanje Italije od dužničke krize.

Italijanski premijer otkazao je zakazanu posetu Beogradu. O tome, usvojenim merama štednje, više možete pročitati ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: