Jovanović: Obični ljudi dobitnici

Obični ljudi, kosovski Srbi, mladi i privrednici Srbije i Kosova, biće najveći dobitnici dogovora Prištine i Beograda, ocenio je lider LDP Čedomir Jovanović.

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2011.

13:08

Default images

On je dodao da korigovanje zamrznutih odnosa, "mora biti praćeno još konkretnijim koracima, ali i političkom podrškom tom procesu".

Jovanović je rekao da u tumačenju ovih rezultata ne treba preterivati, ali ni umanjivati njihov značaj.

"Borko Stefanović i Edita Tahiri rade u teškim uslovima, uz mnoga ograničenja i često nepotpunu političku podršku. Ono što je učinjeno ne sme biti prokockano politikantskim kalkulacijama, ambicijom da se eventualni rizik od pada rejtinga kompenzuje nekim nesmotrenim postupkom ili vracanjem na prevazidenu retoriku koja nas je unazadila u prethodnih 20 godina", poručio je lider LDP-a.

On je rekao da simbolički znacaj prvih, iako delimičnih dogovora, prevazilazi njihovu praktičnu dimenziju.

"Važno je da se i kroz ovaj dijalog odustane od taktike Berlinskog zida i hladnog rata u odnosima Beograda i Prištine, ignorisanja Kosova na kojem živi toliko naših sunarodnika", rekao je Jovanović.

On je dodao da "LDP to želi da učini zato što smo uvek verovali da samo promena politike, okretanje životu i normalna regionalna saradnja Srbiju mogu vratiti u red zemalja koje koriste šansu da se razviju i komuniciraju političkim jezikom i metodima 21. veka".

"Ako u ovom procesu budemo uspešni, biće to dokaz da smo sposobni da, u rešavanju svakog problema, u Prištini, Zagrebu, Sarajevu ili Podgorici, baš kao i u Briselu i Vašingtonu, imamo partnere i sagovornike", rekao je predsednik LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: