Dežer: Dosta posla na putu za EU

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da je pred Srbijom na putu ka EU još mnogo posla.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

21:20

Default images

Dežer je izrazio nadu da će Srbija uspeti da načini naredni korak u tom procesu i da do kraja godine stekne status kandidata.

Dežer je podsetio da je u prethodnih godinu dana bilo "nekoliko pozitvnih pomaka na srpskom putu ka EU".

"Ratifikovan je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU, Upitnik je uspešno popunjen i predat Evropskoj komisiji u Briselu, stupio je na snagu Prelazni trgovinski sporazum. Ovom prilikom želim da odam priznanje i vodećoj ulozi koju Skupština Srbije ima u ključnim reformskim procesima u zemlji", naveo je Dežer.

I pored značajnih pomaka, Dežer je naveo da ima još prostora za napredak.

"Još mnogo posla je pred nama, ali se nadam da ću biti u prilici pre nego što istekne ova godina da s vama podelim još dobrih vesti i da kažemo da će Srbija biti spremna za naredni korak u procesu evrointegracija, a pre njega uspešno obezbediti pozitivno mišljenje Evropske komisije, koje će nam omogućiti da ubedimo 27 članica da je Srbija spremna za kandidaturu", rekao je Dežer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: