DS: Ni mi nismo štrajkovali

Demokratska stanka ocenila je da se Tomislav Nikolić štrajkom glađu opredelio za metod ucene i podseća da ni ona štrajkom nije došla na vlast.

Izvor: B92, Beta

Subota, 16.04.2011.

16:18

Default images

U saopštenju DS-a se navodi da ta stranka nije ni u vreme diktature Slobodana Miloševića štrajkovala glađu, već da se časno i hrabro borila da pobedi na izborima i po cenu krađa.

"Zašto se neko ko se predstavlja kao Evropejac opredelio za metod ucenjivanja Srbije sopstvenim životom?", navedeno je u saopštenju DS.

"Zašto Srbija opet treba da bude talac nečije politike, zar je to ta budućnost koja se obećava građanima Srbije", dodaje se u saopštenju.

Iz te stranke su poručili da se obesmišljava demokratija, imajući u vidu da je jasno kada se raspisuju izbori.

"Da li se obesmišljava i borba svih štrajkača glađu koji su to radili zbog egzistencijalnih problema, a koje Nikolić nema? Demokratska stranka Nikoliću želi dobro zdravlje i podseća ga kao nekog ko je isticao da je vernik, da nije hrišćanski pokušavati suicid", poručili su iz DS-a.

SNS: Licemerno saopštenje

Na saopštenje demokrata ubrzo je reagovala Srpska napredna stranka koja je ocenila da se radi o licemernom saopštenju i poručila da će nastaviti borbu za bolju Srbiju, ma koliko se to ne svidelo DS-u.
"Povodom licemernog saopštenja DS-a u kome se ističe da ni u vreme diktature Slobodana Miloševića DS nije štrajkovala glađu", SNS je u saopštenju navela da "nikada u svojoj istoriji Srbija nije bila toliko uništena i upropašćena, a njeni građani tako ponižavani i dovedeni na rub egzistencije, kao što je to slučaj sada kada je na vlasti DS".

"Da je SNS postupala na način na koji je Demokratska stranka postupala, Skupština Srbije bi danas gorela, kao i državna televizija, a pripadnici režima bi bili prepušteni rulji na milost i nemilost", navodi se u saopštenju.

Prema SNS-u, Srbija je danas talac pogrešne politike DS-a i njene rezultate "na svojoj koži ne osećaju pripadnici režima, već obični građani".

Podsetimo, na protestu opozicionih partija, koje predvode naprednjaci, Tomislav Nikolić je objavio da je stupio u štrajk glađu koji neće prekinuti dok se ne raspišu izbori.

Nikolić je svoj potez objasnio kao "poslednju ponudu" vlastima i kao čin lične žrtve. Opširnije o tome čitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: