Vežba sa vazduhoplovstvom Rumunije

Pripadnici vojnih vazduhoplovstava Srbije i Rumunije izveli su zajedničku vežbu, istovremeno u vazdušnim prostorima dveju država, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

19:18

Default images

Cilj vežbe je bio poboljšanje saradnje vazduhoplovstava Srbije i Rumunije, kao i podizanje nivoa kontrole i zaštite vazdušnog prostora.

Tokom vežbe, koja se istovremeno dešavala u vazdušnom prostoru Srbije i Rumunije, operativni centri dva vazduhoplovstva simultano su razmenjivali informacije o situaciji u vazdušnom prostoru.

Uz transportne avione "AN - 26" obe države, na vežbi su učestvovali i srpske letelice MIG -29, kao i dva helikoptera Mi-8 i rumunski lovci "Mig 21 lanser".

Delu vežbe na aerodoromu Batajnica kraj Beograda prisustvovali su komandant srpskog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Ranko Živak i komandant vazduhoplovstva Rumunije general-major Fanica Carnu.

Kao gosti, vežbi na aerodromu Batajnica prisustvovali su pripadnici Nacionalne garde Ohaja, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: