Sa MMF-om dogovoren rebalans

Sa MMF-om dogovoren rebalans budžeta, još bez dogovora o penzijama i budžetu za sledeću godinu, kaže ministarka finansija Diana Dragutinović.

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2010.

19:19

Default images

Ona je izjavila da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda usaglašen rebalans budžeta za 2010. godinu i da će on za dva do tri dana biti upućen u skupštinsku proceduru.

Prema njenim rečima, budžet za 2011. godinu trebalo bi da bude usaglašen najkasnije do 15. decembra.

Pred poslanicima će se uskoro naći još jedan reblans ovogodišnjeg budžeta. Država će povećati sebi dozovljeni minus za još 12,8 milijardi dinara. Taj manjak je, kaže ministrak finanisija, u skladu sa dogovorom sa MMF-om.

I dok se relatvno lako dogovaraju budžetske cifre, sa MMF-om se i dalje pregovara o izmenama Zakona o penizijama.

Ministarka Dragutinović je rekla da je Zakon o penzijsko invalidskom osiguranju promenjen u delu vezanom za zaštitu penzionera koji primaju niske penzije, ali da saglasnost nije postignuta oko odnosa prosečne penzije i prosečne plate.

Sve veću rupu u bužetu država popunjava kreditima. Vlada od parlamenta traži da se joj se dozvoli zaduženje kod komercijanih banaka u vredonsti od 300 milona evra, dok opozicja navodi da Vlada vodi zemlju u ekomonski sunovrat. Više o tome čitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: