Podrhtavalo tlo i u Beogradu

Zemljotres, koji je u toku noći potresao Kraljevo, osetio se i u Beogradu. Nije bilo većih posledica, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

12:17

Default images

Prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda, potres koji se osetio u Beogradu bio je jačine 4 stepena po Rihteru.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića, koji je proveo noć u štabu, u nekoliko zgrada je nestala električna energija, a dežurne ekipe "Elektrodistribucije Beograd" su u kratkom roku izašle na teren i otklonile sve kvarove.

"Saznali smo da ima štete i na privremenim objektima u nekim naseljima u Zemunu, gde živi pretežno romska populacija, a naše ekipe su i tamo na terenu i utvrđuju stepen štete", dodao je Antić.

Načelnica Uprave za vanredne situacije Beograda Sanja Vuksanović - Žugić istakla je da su sve nadležne službe aktivne i da su timovi za vanredne situacije spremni da pomognu stanovnicima Kraljeva.

"Jedna ekipa beogradskog Zavoda za javno zdravlje upućena je u Kraljevo da pomogne kolegama, pre svega na utvrđivanju kvaliteta vode, a u zavisnosti od toga kakve budu potrebe iz Kraljeva, beogradski štab će svakako pružiti dodatnu pomoć", istakao je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Slobodan Šolević.

Prema izveštaju iz Hitne pomoći, u Beogradu je povređen jedan dvadesetčetvorogodišnji mladić, koji je u strahu od zemljotresa iskočio kroz prozor stana na visokom prizemlju, u naselju Voždovac. On je zadobio lakše povrede.

O zemljotresu koji je sinoć u 01.56 pogodio Kraljevo i okolinu, magnitude 5,4 stepena po Rihteru, čitajte u posebnoj vesti. Podrhtavanje tla osetilo se i na teritoriji cele Srbije, ali i u BiH i Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: