Utorak, 12.10.2010.

00:43

Klintonova doputovala u Sarajevo

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton doputovala je kasno sinoć, deset minuta pre ponoći, u Sarajevo.

Izvor: Beta

Default images

Klintonova je u Sarajevo doputovala u sklopu turneje zemljama regiona tokom koje će još posetiti Beograd i Prištinu.

Sarajevski aerodrom obezbeđivali su pripadnici Granične policije BiH i aerodromsko obezbeđenje, a stepen bezbednosti u Sarajevu podignut je na najviši nivo.

Ona će danas u Sarajevu prisustvovati ceremoniji otvaranja nove zgrade Ambasade SAD, razgovaraće sa članovima Predsedništva BiH, studentima, predstavnicima nevladinog sektora, predstavnicima međunarodne zajednice.

Američki zvaničnici ranije su najavili da će Hilari Klinton tokom susreta s političkim liderima u BiH još jednom naglasiti spremnost SAD da pomogne evroatlantske integracije zemlje, ali i podsetiti na obaveze koje BiH mora sama da ispuni.

Posetu Hilari Klinton Sarajevu pratiće velike mere bezbednosti. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je formirala operativni štab čija je osnovni zadatak organizacija osiguranja ove posete.

Osim službenika SIPA, koji koordiniraju svim aktivnostima, operativni štab čine i pripadnici Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Granične policije BiH i Obaveštajno-sigurnosne agencije.

Federalna uprava policije odredila je zabranu prevoza eksplozivnih i zapaljivih stvari na području Kantona Sarajevo tokom 11. i 12. oktobra.

Već od juče primetno je pojačano prisustvo policije na ulicama Sarajeva, a ambasada SAD kao organizator dolaska još ne dozvoljava medijima da objave detalje posete Klintonove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: