Forcanova: Sukob nije zbog novca

Predsednica UO "Jugohemije" Milka Forcan, doskora najbliža saradnica Miroslava Miškovića, kaže da sukob s Miškovićem nije zbog novca, već nepoštovanja dogovora.

Izvor: Blic, Tanjug

Petak, 23.07.2010.

00:27

Default images

"Poštovaću svaku odluku suda kad je već izostao pošten dogovor o suštini spora", rekla je Forcanova "Blicu"

Ona je poručila da ona samo polaže prava na ono što joj po zakonu pripada i što je zaradila "radeći naporno skoro 20 godina".

Na pitanje kakvi su vlasnički odnosi u "Jugohemiji", oko koje se spori s Miškovićem, Forcanova je odgovorila da problem leži u činjenici da su Mišković i ona zajedno bili većinski suvlasnici "Jugohemije", 77 odsto.

Ali, u situaciji kada se razdvajaju, Miškovićev udeo srazmerno opada i svodi se na manjinski.

"U takvoj konstelaciji odnosa odluke se, ipak, ne mogu donositi voljom samo jednog akcionara, makar on bio i 'Hemslejd', odnosno Miroslav Mišković. Moja poruka je bila da o sudbini 'Jugohemije' možemo odlučivati samo zajedno, a njegov odgovor je bio suprotan", tvrdi ona.

"Rezultat takvog sagledavanja situacije doveo je do nastale situacije, koja ima razmere skandala i nije od koristi apsolutno nijednoj strani", smatra Forcanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: