BiH: Eksploziv u napuštenoj kući

U napuštenoj kući u Donjem Vakufu pronađeno je više od 40 kilograma eksploziva velike razorne snage, pišu danas "Nezavisne novine".

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

12:22

Default images

Neimenovani izvor lista je kratko naveo da će daljom istragom biti utvrđeno da li je taj eksploziv bio namenjen novom terorističkom napadu.

Prema nezvaničnim informacijama, sve je urađeno u strogoj tajnosti, a nakon pronalaska eksploziva, uhapšen je i jedan visokoobrazovani policajac Federacije BiH, koji se dovodi u vezu s vehabijskim pokretom.

Niko od nadležnih zvanično nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje tu informaciju.

Eksploziv pronađen u Donjem Vakufu možda je bio namenjen za nastavak terorističkih aktivnosti, poput one koja se dogodila 27. juna, kada su vehabije, predvođene osumnjičenim Harisom Čauševićem, napale policijsku stanicu u Bugojnu, a u eksploziji je jedan policajac poginuo.

Policija je ranije elektronskom poštom dobila preteću poruku da će teroristička grupa nastaviti terorističke akte i da je sledeća na redu policijska uprava Donji Vakuf, a vehabije su za 27. jul najavile "sportsko" okupljanje svojih pristalica na Vlašiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: